Header image  
S30 skærgårdskrydser
 
 
    forrige
 
PC / bærbar

At have en pc eller laptop som på dansk hedder en bærbar computer med ombord - er efter vores opfattelse en stor hjælp og støtte.

Vi skriver logbog - planlægger ture/ruter - henter information fra Internettet - henter billeder fra kamera - afspiller musik eller ser dvd-film. Et for os uundværligt værktøj.

Pt bruges en 17" HP med 4Gb ram og 250Gb harddisk som strømfødes via en konverter fra de 12Volt og op til de 19Volt som HP'en skal bruge. Denne konverter kan belastes med 150watt og holder den bærbare's batteri fuldt opladet. Indkøbt via Internettet i Tyskland for € 40

En USB-gps sørger for signalet til Det Levende Søkort når vi enten planlægger eller sejler.

USB-mobilt bredbånd til Internettet bruges også, det skal retfærdigvist skrives at dækningsgraden er svingende men for det meste kan det benyttes i en ikke alt for stor afstand til land, ergo god i de fleste havne. Vær opmærksom på at ikke alle mobil-selskaber har samme dækningsgrad - vi har valgt en løsning fra 3. Enkelte mobil-telefoner kan via Bluetooth bruges som Internetforbindelse.

Musikken fra den bærbare føres via ledning til Radio/cd afspilleren og derfra til højtalere i kahytten og cockpittet.

En computer er bestemt hverken stænk- eller vandtæt. Derfor forbliver den nede i kahytten og betjenes ikke med våde fingre. Den er heller ikke særlig stabil på et gyngende bord, så sørg for den sidder fast eller stuves væk under sejlads i søgang.