Header image  
S30 skærgårdskrydser
 
 
    home
 

Nakskov - Nakskov

Sejlet distance 10,7 sømil

Indskrivning d.24/5

Solen skinner fra en skyfri himmel – vinden er jævn fra øst-sydøst med temperaturen omkring de 20 gr. Vi har aldrig sejlet i Nakskov Fjord – bortset fra hjemsejladsen, så det var opportunt.

Køletasken er pakket og henad 10-tiden lægges fra land. Motoren snurrer – havde på forhånd snakket om at lade sejl forblive nede og vi følger afmærkningen ud af Hestehoved havn hen til skillelinen vest for Kuddeholm hvor kursen er nordlig.

Vi sejler med 4 knob og betragter landskabet – flot sceneri. Leder febrilsk efter kameraet men må konstatere det ligger hjemme på spisestuebordet – noterer mentalt at huske kameraet – for fremtiden. Vi passere Slotø om bagbord og kan se ruinen Engelsborg – en skønne dag vil vi se om vi kan komme derind i en planlagt indkøbt gummibåd.

Vi ser en del skarver – edderfugle og lomvier. Et sted har skarverne fuldstændig ryddet en lille plantning træer for løv – sørgeligt syn.

Sejladsen fortsætter vestover – hen imod Enehøje Red – kursen sydlig – passere Søndernæs om styrbord og lægger kursen nordlig.

Efter tredje røde bøje – pejles iso-fyret på Enehøje – farten sættes ned og ankeret er klargjort.

Ganske langsomt kryber vi nærmere i læ for den nu friske østenvind af Enehøje – på 2,2 meter vand droppes ankeret og her ligger vi stille og i læ.

Efterhånden som tiden går – ankommer flere og kaster anker. Nogle tager gummibåden ind til øen hvor de griller og hygger. Et par enkelte speedbåde har svært ved at tage naturligt hensyn og giver søgang samt forstyrrer den ellers fredelige idyl.

Bemærker en grøn Albin som tilsyneladende ikke forbliver på positionen. En anden båd har også bemærket dette – han sejler i gummibåd ind på kysten – hvor ejeren af omtalte Albin – befinder sig.

Ejeren bliver sejlet - i speedbåd ud til sin båd – som nu ligger en ½ sømil fra kysten. Vi bliver enige om at ejeren måske havde kastet driv-ankeret istedet. Spøg tilside – det kunne jo have endt galt.

Vi hiver ankret henad halv otte og sejler tilbage til Hestehoved havn – hvortil vi ankommer en time senere. Det er bestemt ikke sidste gang vi sejler derud for en kort frokost.